'Bunu söylemekten nefret ediyorum': Elon Musk, petrol ve gaz üretimini artırma çağrısında bulundu

 "Olağanüstü zamanlar olağanüstü önlemler gerektirir" diyor.


Tesla CEO'su Elon Musk, güneş enerjisi de dahil olmak üzere çevre dostu girişimleriyle ve fosil yakıtlardan kaynaklanan karbon emisyonlarıyla başa çıkmak için bir karbon vergisi uygulama önerisiyle tanınıyor.

Bu yüzden Cuma gecesi Musk, ABD'nın petrol ve gaz üretimini artırması gerektiğini tweetlediğinde şok oldu.

Bunu neden söyledi ve bunun Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ne ilgisi var?

Artan petrol ve gaz üretimi


Musk, "Bunu söylemekten nefret ediyorum ama derhal petrol ve gaz üretimini artırmamız gerekiyor" diye yazdı. "Olağanüstü zamanlar olağanüstü önlemler gerektirir."


"Açıkçası, bu Tesla'yı olumsuz etkileyecek, ancak sürdürülebilir enerji çözümleri, Rusya'nın petrol ve gaz ihracatını telafi etmek için anında tepki veremez" diye başka bir tweet'te devam etti.

Musk, olağanüstü zamanlarda, Ukrayna/Rus savaşından kaynaklanan petrol ve gaz fiyatlarındaki artışa atıfta bulunuyor. Muhtemelen petrol ve gaz ihracatının ciddi ihtiyaçları nedeniyle Rusya'ya karşı yaptırımların uygulanmasındaki tereddüte de atıfta bulunuyor.

Bazıları ABD petrol üreticilerinin üretimlerini artırmasını önerdi, ancak şu anda işçi ve gerekli ekipman sıkıntısıyla mücadele ediyorlar. Bu nedenle, bu boşluğu karşılamaları olası değildir.

Geçmişte Musk, güçlü bir petrol ve gaz karşıtı duruş sergiledi ve hatta “fosil yakıt endüstrisinin amansız ve muazzam propagandasına” karşı bir “devrim” çağrısı yaptı.

Daha temiz ve daha yeşil bir gelecek için elektrikli araçlar ve güneş panelleri üretme konusundaki sıkı çalışmasından sonra şimdi bu duruşu tersine çevirdiğini görmek, durumun ne kadar korkunç hale geldiğini gösteriyor.

Ukrayna'yı desteklemek

Musk ayrıca, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov'un kendisinden bunu yapmasını istediği bir tweetin ardından, Ukrayna'nın "Güçlü Ukrayna'yı Tut" tweet'i atmasına ve hatta ülkedeki Starlink uydu hizmetini etkinleştirmesine güçlü destek gösterdi. ABD petrol ve gaz üreticilerinin üretimlerini artırmasını talep eden duruşu, ulusu savunmanın başka bir yolu olabilir.

Kaynak
https://interestingengineering.com/elon-musk-increase-oil-and-gas-output