Qualcomm CEO'su çip sıkıntısının COVID olmasa bile olacağını söyledi

Qualcomm, çip sıkıntısının sona erdiğini söylüyor.




Qualcomm CEO'su çip sıkıntısının COVID olmasa bile olacağını söyledi

 Qualcomm başkanı ve CEO'su Cristian Amon, Covid-19 salgını hiç vurmamış olsa bile küresel çip sıkıntısının yaşanacağına inanıyor.

 Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi'ndeki bir açılış konuşmasında Amon, Amon, endüstrinin tüketici elektroniği, otomotiv parçaları ve "içlerinde yarı iletkenler olduğunu fark etmeyeceğiniz diğer birçok şey" için keskin bir şekilde artan talebin neden olduğu bir arz sıkışıklığına doğru yöneldiğini açıkladı.

 MWC'de CEO, Avrupa ve ABD'de çip sıkıntısının hafifletilmesine yardımcı olacak yeni girişimleri memnuniyetle karşıladı. Geçen ay Avrupa Komisyonu tarafından açıklanan 11 milyar Euro'luk bir program olan Avrupa Cips Yasası'nın yanı sıra ABD'deki Chips for America girişimine atıfta bulundu.

 Amon, birlikte çalışarak ABD ve Avrupa'nın tüm çip üretiminin yarısının dünyanın bu iki bölgesinden gelmesi hedefine ulaşabileceğine inanıyor. Ayrıca Qualcomm'un şu anda yarı iletken sıkıntısından etkilendiğini ve şirketin "arzdan daha fazla talep" gördüğünü belirtti. Ancak, yılın ikinci yarısında durumun iyileşmesini bekliyor. Aralık ayında CEO, kıtlığın bu yıl sona ermesini beklediğini söyledi.

Gelecekteki yarı iletken kıtlığından kaçınmak


 Amon, bu son sorunların bugün günlük hayatımızda bilgi işlemin büyük önemini gösterdiğini söyledi. Bu son meseleler, "yarı iletkenlerin her ülkedeki ve her endüstrideki ekonomilerin geleceği için ne kadar önemli ve gerekli hale geldiğinin bir kanıtı" olduğunu açıkladı. Çip sıkıntısı "esnek, coğrafi olarak çeşitlendirilmiş bir tedarik zinciri oluşturma ihtiyacının odağına yeni bir farkındalık duygusu getirdi".

 Amon ayrıca, endüstriler arasında talep artmaya devam ederken, dünyanın gelecekte büyük yarı iletken arz kıtlığından kaçınması için "yarı iletken üreticileri için çok daha büyük kapasiteye yatırım yapma ihtiyacı" olduğu konusunda da uyardı.

 Bir Rolan Berger raporuna göre, yarı iletken talebinin patlamaya devam ettiği bir sektör, otomotiv endüstrisidir ve yılda yaklaşık yüzde 17 artmaktadır. Açılış konuşmasında Qualcomm CEO'su şirketin otomotiv endüstrisine girişinden bahsetti ve "önde gelen tüm otomobil üreticileriyle çalıştıklarını" ve "arabanın tekerlekler üzerinde bağlı bir bilgisayar haline geldiğini" söyledi. Ayrıca, kendi kendini süren otomobiller için "dijital şasisi" için, küresel bağlantı desteği ve entegre analitik de dahil olmak üzere, şirketin bir hizmet olarak bağlantı Snapdragon teknolojisinde iyileştirmeler yaptığını duyurdu. Bu ilerlemeler, şüphesiz, zaten büyük olan talebe ek olarak, daha fazla yarı iletken çıktı gerektirecektir.

Kaynak
https://interestingengineering.com/qualcomm-chip-shortage-covid