Elon Musk, Başbakan Yardımcısının kendisini aramasının ardından Ukrayna'da Starlink uydu hizmetini etkinleştirdi

 Musk saatler içinde yanıt verdi.


Ülkenizin işgal edilmesi yeterince zor, ancak dünyayla bağlantı kurma yeteneğinizi de kaybettiğinizi hayal edin.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, Cumartesi günü erken saatlerde SpaceX'in kurucusu Elon Musk'a tweet attı ve milyarderden mücadele eden ülkesini internete bağlamasını istedi.

Birkaç saat içinde Musk, şirketin Starlink uydu internet hizmetinin "artık Ukrayna'da aktif" olduğunu ve "yolda daha fazla terminal" olduğunu söyledi.


Fedorov Musk'a elini uzattı


"Sen Mars'ı kolonize etmeye çalışırken - Rusya Ukrayna'yı işgal etmeye çalışıyor! Roketleriniz uzaydan başarılı bir şekilde inerken - Rus roketleri Ukrayna sivil halkına saldırıyor!" Fedorov'un şimdilerde meşhur olan tweeti şöyle dedi: "Ukrayna'ya Starlink istasyonları sağlamanızı ve aklı başında Rusların ayağa kalkmasını rica ediyoruz."



Musk, savunmadan sadece 10 saat sonra yanıt verdi, ancak bağlantının Ukrayna'da ne kadar erişilebilir olacağı hala belirsizliğini koruyor. Ülke, Musk'ın yanıtına tweet atmaktan memnun görünüyordu: "teşekkürler"



Starlink canlı

SpaceX'in Starlink'i, dünya çapında yüksek hızlı internet hizmeti sağlamayı amaçlayan şu anda faaliyette olan 1.500'den fazla Starlink uydusuna sahiptir. Haziran 2021'de Musk, hizmetinin beş hafta içinde küreselleşeceğini ve en çok ihtiyaç duyanlara ulaşacağını söylemişti.

Musk, "Starlink'i 5G ve fiber arasındaki boşlukları doldurmak olarak düşünebilirsiniz" demişti o sırada, yüksek hızlı geniş bant internete ihtiyaç duyan insanların "gerçekten en zor yüzde üç ya da beşine ulaşmak". "12 ay içinde 500.000 kullanıcımız olacak. Hızla büyüyor ve kullanıcı terminalini [yayınlamaya] devam ediyoruz."

CEO'nun, söz verdiği gibi krizdeki bir bölgeye yardım ederek hizmeti iyi bir şekilde kullandığını görmek güzel!


Kaynak

https://interestingengineering.com/elon-musk-starlink-satellite-ukraine