Nvidia'nın Omniverse'i, Meta Geride Kalırken Gezegeni Kurtarmaya Yardım Ediyor

 Omniverse, "iklim değişikliği argümanını ortadan kaldırabilir".



Nvidia'nın Omniverse'i gezegeni kurtarmanın anahtarı olabilir.

Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) yapılan bir panel tartışması sırasında Nvidia telekomünikasyon kıdemli başkan yardımcısı Ronnie Vasishta, şirketin Dünya 2 adı verilen doğru bir benzetme sağlayarak "iklim değişikliğinin argümanını nasıl ortadan kaldırmayı" hedeflediğini açıkladı.

Bunu yapmak için, BMW'nin fabrika üretimini geliştirmesine ve Ericsson'un 5G'nin piyasaya sürülmesini hızlandırmasına yardımcı olmuş bir motor kullanacak.

Buna karşılık, MWC 2022'de de konuşan Meta'daki özel girişimler başkanı Chris Weasler, metaverse'in şirketinden (eski adıyla Facebook'tan) "bir gecede gerçekleşmeyeceğini" ve "ağ gecikmesi, simetrik bant genişliği ve genel ağ hızında önemli ilerlemeler gerektirdiğini" söyledi."

Vasishta ve Weasler'ı yan yana konuşurken görmek, bir şirketin geleceği planladığını ve başka bir şirketin metaverse versiyonunun dünyayı somut şekillerde iyileştirdiğin görüyor. Meta'nın kısa süre önce tarihinde ilk kez kullanıcı kaybetmesi ve değeri düştükten sonra Nvidia tarafından ABD'deki en büyük şirketler listesinde geçmesine yol açmasının yansıttığı bir değişim durumu.


Omniverse nedir?

Meta'dan Weasler, "Önümüzdeki 10 yıl içinde, bir milyar insanı metaverse'ye getirebilseydik harika olurdu" diyerek ekosistem için milyonlarca dolar harcadı. Öneri, meta veri deposunun potansiyelini yerine getirmek için çok çalışma gerektiğidir. Buna karşılık, Nvidia'nın Vasishta'sı, Omniverse'in Ericsson ve BMW gibi şirketlere gerçek süreçleri benzeri görülmemiş bir doğrulukla simüle etmelerine, üretkenliği ve yeniliği artırmalarına izin vermelerine yardımcı olduğu yollara odaklandı.

Vasishta'nın MWC'deki konuşması sırasında açıkladığı gibi, Omniverse gerçek dünyayı fotogerçekçi grafiklerde simüle ediyor, ancak "bir oyun motorundan çok daha fazlası" ve şirketlerin gerçek zamanlı olarak testler yapmasına izin vermek için "fizik yasalarına uyuyor".


Nvidia'nın dijital ikiz projeleri ile şirket, Omniverse'de BMW için bir otomobil fabrikasının benzerine benzer bir versiyonunu yaratarak, neredeyse gerçek hayattaki bir ortamda bireysel bileşenleri test etmesine izin verdi. Nvidia'nın yukarıdaki videoda belirttiği gibi, Omniverse, BMW'ye tüm tesis süreçlerini ve küçük mühendislik ayrıntılarını iyileştirmek için işbirliği ve simülasyon yapma yeteneği verir.

Bu arada Ericsson, 5G dağıtımını test etmek ve optimize etmek için omniverse'i kullandı ve ölçümleri gerçek zamanlı olarak test etti. Ericsson, binaların malzemelerine kadar fiziksel olarak doğru olan ve tüm şehirde 5G sinyal kalitesini simüle etmelerini sağlayan şehir ölçeğinde modeller inşa etti.


Sonraki adım? Nvidia, iklim modellemesi için omniverse içinde Dünya-2 adı verilen tüm gezegenin "dijital ikizini" inşa ediyor. "Umarım," dedi Vasishta, "doğru bir tahmin yaparak iklim değişikliği argümanını ortadan kaldırabileceğiz." Nvidia'nın metaverse versiyonu için bu son derece pratik yetenek, onu şu anda hala çok ileriyi planlayan ve her şeyden önce metaverse'nin artan bağlantısını öne süren Meta dahil olmak üzere diğer şirketlerden ayırıyor.



Kaynak
https://interestingengineering.com/nvidias-omniverse-vs-meta